Румунія приймає Наступника святого Петра
  • Птн, 31/05/2019 - 12:10

Перший день Апостольської подорожі пройде під знаком екуменізму.

В п’ятницю, 31 травня 2019 р., об 11:10 місцевого (що збігається з київським) часу в міжнародному аеропорту Бухареста, столиці Румунії, приземлився літак, яким з Апостольським візитом до цієї країни прибув Святіший Отець Франциск. Румунія стала 45-ю країною, яку він відвідує за час свого понтифікату.

Главу Католицької Церкви біля трапу літака зустрів Президент Румунії Клаус Йоганніс з дружиною, що є винятком у протокольних традиціях цієї країни. Діти у національних строях вручили Папі квіти. Пройшовши крізь почесну варту, Святіший Отець та Глава Держави провели коротку розмову в президентському залі повітряних воріт країни. Перед цим він привітався з присутніми єпископами. В аеропорту Папу також вітали кількасот вірних, значну частину між якими становили діти й молодь.

Офіційна зустріч не передбачала промов. З аеропорту делегації від’їхали до президентського палацу.

 

 

Програма першого дня

В президентському палаці відбудеться офіційна церемонія привітання з виконанням гімнів та військовими почестями. Далі Папа здійснить візит ввічливості до Глави Держави, наприкінці якого відбудеться також зустріч з Главою Уряду. Опісля – зустріч з представниками влади, громадянського суспільства та дипломатичного корпусу, під час якої Святіший Отець виголосить свою першу промову.

Після обіду в Апостольській нунціатурі, що стане Його резиденцією під час перебування в Румунії, Наступник святого Петра здійснить візит до православної патріархії, де спочатку матиме приватну зустріч з патріархом Даниїлом, а опісля – з членами Постійного Синоду. Далі заплановані відвідини патріаршого катедрального собору, де відбудеться проказування молитви «Отче наш», після чого – Свята Меса в католицькому катедральному соборі святого Йосифа. День завершиться приватною зустріччю з єзуїтами, які служать в Румунії, яка пройде в нунціатурі.