Румунські лікарі до Папи і Синоду: Зло в цьому світі походить від гріха. Не від нерівності доходів чи "зміни клімату"
  • Срд, 21/10/2015 - 19:13

Місія Церкви полягає в порятунку душі. Зло в цьому світі походить від гріха.  Не від нерівності доходів чи "зміни клімату".

Лікар Центру діагностики та лікування Анка-Марія Черні і президент Асоціації католицьких лікарів Бухаресту (Румунія) Віктор Бабес виступили із наступним зверненням до Папи Франциска і Синоду Єпископів:

«Ваша Святосте, Отці Синоду, брати і сестри, я представляю Асоціацію католицьких лікарів з Бухареста.
Я належу до Румунської Греко-Католицької Церкви.

Мій батько був християнським політичним лідером, якого комуністи ув'язнили на термін 17 років. Мої батьки були заручені, щоб одружитися, але їх весілля відбулося через 17 років.

Моя мати всі ці роки чекала на мого батька, навіть не знаючи, чи він ще живий. Вони були героїчно вірні Богу і своїм заручинам.

Їх приклад показує, що Божа благодать здатна подолати жахливі соціальні обставини і матеріальну бідність. Ми, як католицькі лікарі, що захищають життя і сім'ю, розглядаємо це в першу чергу як духовну битву. 

Матеріальна бідність і споживацтво не є основною причиною сімейної кризи. Основна причина сексуальної і культурної революції є ідеологічна. Фатімська Богоматір сказала, що помилки Росії будуть поширюватися по всьому світу. Вперше це у насильницькій формі здійснив класичний марксизм, вбиваючи десятки мільйонів.
Тепер це робить в основному культурний марксизм. Існує спадкоємність від сексуальної революції Леніна, через Грамші і Франкфуртську школи, до прав геїв і гендерної ідеології сьогодення.

Класичний марксизм робив вигляд, що змінював суспільство, захоплюючи чужу власність. Тепер революція сягає глибше; вона претендує на те, щоб знайти нове визначення сім'ї, статевої ідентичності і людської природи. Ця ідеологія називає себе прогресивною. Але це не що інше, як пропозиція древнього змія людині взяти все під свій контроль, замінити Бога, знайти порятунок тут, у цьому світі.

Це помилка релігійного характеру, це гностицизм. Завданням пастирів є розпізнати її  і попередити стадо про цю небезпеку. "Шукайте тому найперше Царства Божого і Його справедливості, а все інше вам додасться."
Місія Церкви полягає в порятунку душі. Зло в цьому світі походить від гріха. Не від нерівності доходів чи "зміни клімату". 

Вирішення таке: Євангелізація. Навернення. Не все більш зростаюче державне регулювання. Не світовий уряд. Вони в наш час є основною діючою силою впровадження культурного марксизму в наших країнах у формі обмеження народжуваності, репродуктивного здоров'я, прав геїв, гендерної освіти і так далі.

Тим, що світ потребує сьогодні є не обмеження свободи, але справжня свобода, звільнення від гріха. Порятунок. Наша Церква була заборонена радянською окупацією. Але жоден з наших 12 єпископів не зрадив їх спільності зі Святішим Отцем. Наша Церква вижила завдяки рішучості і прикладу наших єпископів  чинити опір тюрмам і жаху.

Наші єпископи просили співгромадян не йти слідом за світом. Не співпрацювати з комуністами. Тепер нам потрібен Рим, щоб сказати світові: "Покайтеся у своїх гріхах і наверніться до Бога, бо Царство Небесне є близько".

Не тільки ми, католики-миряни, а й багато православних християн з тривогою моляться за цей Синод. Тому що, як вони кажуть, якщо Католицька Церква піддасться духові світу цього, то буде дуже важко всім іншим християнам протистояти йому.