Рятувальники та працівники "Тернопільгазу" здійснили прощу до Зарваниці
  • Втр, 18/09/2018 - 10:41

16 вересня у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулися професійні прощі для працівників Управління ДСНС України у Тернопільській області та працівників ПАТ «Тернопільгаз». Також цього року до рятувальників Тернопільщини вперше приєдналися їхні колеги з Чернівецької області.

Паломники спільно процесійною ходою пройшли від парафіяльної храму Пресвятої Трійці та Покрову Пресвятої Богородиці до чудотворного місця. У Соборі Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Після Богослужіння митрополит подякував усім працівникам служб, які чисельно прибули на прощу до відпустового місця і вручив подячні грамоти та ікони Зарваницької Богородиці  голові правління ПАТ «Тернопільгаз» Олегу Караванському, начальнику Управління ДСНС в Тернопільській області Віктору Маслею, начальнику Управління ДСНС в Чернівецькій області Сергію Михайлюку.

Також подячною грамотою від Глави УГКЦ, блаженнішого Святослава за допомогу у спорудженні комплексу споруд «Українського Єрусалима» була нагороджена Оксана Прийдун. На завершення митрополит Василій подякував за присутність та подарував Зарваницьку ікону о. Павелу Жуковські, сотруднику при парафії Пресвятого Серця Христового в м. Гроттаферрата що в Італії. Опісля відбулося освячення води, відтак усі паломники відвідали унікальний комплекс «Український єрусалим» - копію споруд Святої землі.

http://zarvanytsya.org