Салезіанці разом з «Реал Мадрид» відкрили спортивну школу для неблагополучних дітей
  • Пон, 15/07/2013 - 03:45

Спорт - це не тільки суперництво і завзяте прагнення до успіху: він може стати і дорогою до кращого життя завдяки пізнанню істинних цінностей і віддаленню від ризиків вулиці, наркотиків і алкоголю. Саме таку можливість дасть підростаючому поколінню салезіанський центр в Нітероі, місті поблизу Ріо-де-Жанейро. Днями тут була відкрита вже третя спортивна школа, побудована в Бразилії салезіанцями разом з фондом Реал Мадрид. Школа прийме у своїх стінах близько двохсот дітей та підлітків з найбільш неблагополучних районів міста.

За повідомленням Салезіанського інформаційного агентства, основна мета проекту полягає в тому, щоб після основних уроків діти могли грати у футбол під керівництвом тренерів, спеціально підготовлених у рамках програми «Вони грають, ми виховуємо», що проводиться фондом Реал Мадрид.

Крім виховної допомоги, діти будуть отримувати харчування, медичну допомогу, психологічну підтримку, направлену на всю сім'ю, і візьмуть участь в різних освітніх програмах.

Почесним гостем на відкритті школи був гравець з клубу «Реал Мадрид» і збірної Бразилії Марсело Вієйра да Сілва Жуніор. Це стало приємним сюрпризом для двохсот дітей.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va