Салезіянці передали понад 100 тис. євро для інфікованих вірусом Еболи
  • Втр, 02/09/2014 - 16:37

Вже понад 100 тис. євро передали Салезіянські Місії Іспанії для країн, що постраждали від вірусу Еболи. Жертводавці нагадують про потребу конкретної допомоги в драматичних ситуаціях, викликаних війною, голодом або хворобами.

«Салезіянські Місії прагнуть солідарнішого світу, тому що мільйони людей потребують термінової допомоги, щоб вижити», – саме тому до країн, що постраждали від вірусу Еболи, вони пожертвували понад 100 тис. євро. «Діти і молодь знову стають жертвами пануючої ситуації. Багато дітей залишилися сиротами, сім'ї зреклися їх, і навіть звинувачували в чаклунстві», – каже Хорхе Крісафуллі, відповідальний за англомовні країни в Західній Африці.

Салезіянські місії почали підготовку, щоб піклуватися такими дітьми. Вони нагадали про складну ситуацію в Центральноафриканській Республіці. Місіонерські центри салезіянців у Галабадьї і Дамалі опікуються понад. 5 тис. осіб, і там дуже важко з їжею. Під загрозою голоду перебувають 28 тис. дітей.

«Місіонери працюють з ними, говорять, намагаються повернути їх до нормального життя, тому що єдине, що вони знають, це насильство». Подібна ситуація переважає в Південному Судані та Сирії, де також діють Салезіянські Місії. «Сьогодні солідарність потрібна, як ніколи. Мільйони людей хочуть справедливішого, гуманнішого і солідарнішого світу», – каже Ана Муньос, прес-секретар Салезіянських Місій.