Сан-Джованні-Ротондо: Особливе свято на честь святого Отця Піо
  • Чтв, 23/08/2018 - 19:12

Сан-Джованні-Ротондо на півдні Італії готується приймати паломників з нагоди літургійного спомину святого Отця Піо

Цьогорічне відзначення у Сан-Джованні-Ротондо літургійного спомину святого Отця Піо з П’єтрельчіни, що припадає 23 вересня, матиме особливий характер. Адже 2018 рік – це річниця двох важливих подій з життя святого: сторіччя появи остаточних стигматів та п’ятдесятиріччя переходу до вічності. Нагадаємо, що з нагоди цих річниць Сан-Джованні-Ротондо і П’єтрельчіну в березні відвідав Папа Франциск.

Програма святкувань

З огляду на це, на святкування до місця служіння святого капуцина та спочинку його мощей прибудуть різні церковні достойники. Зокрема, кардинал Анджело Де Донатіс, вікарій Папи для Римської Дієцезії, 16 вересня очолить Святу Месу з нагоди початку молитовної дев’ятниці, натомість Євхаристійне богослуження в день літургійного свята відбудеться під проводом кардинала Ґуальтьєро Бассетті, Архиєпископа Перуджії та Голови Єпископської Конференції Італії.

Крім того, опівночі, в день літургійного спомину Отця Піо, Святу Месу очолить новообраний настоятель Ордену Братів Менших Капуцинів, обраний під час 85-ї Генеральної Капітули, яка розпочнеться 27 серпня. На урочистості прибуть тисячі вірних з усіх кінців світу.