Сан-Джованні-Ротондо: перенесення труни з тілом святого Падре Піо. Чому така зміна?
  • Втр, 17/10/2017 - 18:20

За згодою Ватиканської Конгрегації у справах святих, труна   з тілом святого Піо з П’єтрельчіни повернеться  на зиму в санктуарій, в якому зберігалося протягом 42 років після його смерті в 1968 році.

Причиною є труднощі, з якими стикаються паломники взимку, щоби досягти нової базиліки на честь італійського стигматика, де його тіло було розміщено під головним вівтарем у 2008 році.

Обидва храма розташовані в місті Сан-Джованні-Ротондо на півдні Італії, з яким святий був пов'язаний до кінця свого життя. Повернення скляної труни з добре збереженим тілом Піо до храму Пресвятої Богородиці відбудеться 26 листопада і залишиться там до п'ятої неділі Великого посту, 2018 року.

Свого часу перенесення  тіла  звідти до нової базиліки  супроводжувалися протестами вірних, оскільки Падре Піо чітко просив не змінювати місця його  поховання.

Італійський францисканець, 1887 року народження, помер у 1968 році, був беатифікований в 1999 році Папою Іваном Павлом II, а вже за три роки він такожбув визнаний святим.