Санітарна сегрегація серед священства: в італійській єпархії невакциновані священники не уділятимуть Причастя
  • Срд, 12/01/2022 - 15:29

Єпископ однієї з італійських єпархій заборонив священникам, які не отримали вакцину від COVID-19, причащати своїх вірних. Таке ж розпорядження стосується і мирян - служителів Євхаристії. Вакцинація – це, за словами єрарха, “акт любові” до себе та інших людей.

“Святе Причастя в єпархії Теано-Кальві, розташованій у столичному районі Неаполя, уділятимуть лише священники, які пройшли вакцинацію від COVID-19”, – повідомляє портал DoRzeczy.pl.

За рішенням єпископа Джакомо Чіруллі від служіння також відсторонили мирян – розпорядників Євхаристії, які вирішили не приймати вакцину. Як пояснив єпископ, посилаючись на слова Папи Франциска, вакцинація є “актом любові” до всіх людей.

Оголошуючи це рішення, єрарх також закликав суворо дотримуватися правил санітарного режиму в храмах. Покликаючись на домовленість між італійською владою та єпископатом, він вказав, що вірні повинні дбати про соціальну дистанцію. Єпископ Чіруллі також поширив суворі санітарні правила на ... Святу Гостію, вимагаючи, щоб комуніканти зберігалися у щільно закритих посудинах.