Санктуарій Івана Павла ІІ в США
  • Чтв, 20/03/2014 - 15:05

Колишній центр Івана Павла II у Вашингтоні стане після канонізації Папи загальнодержавним санктуарієм цього Папи в США – оголосив сьогодні голова американського єпископату Архиєпископ Йозеф Курц.

У 2011 році колишній  центр отримали «Лицарі Колумба», щоб створити там санктуарій Папи Івана Павла ІІ. З цим погодився місцевий єпископ кардинал Дональд Вуерл, який присвоїв йому звання єпархіального санктуарію. Сьогодні він запевняє, що впродовж останніх трьох років санктуарій став місцем молитви і паломництва не тільки для жителів Вашингтона.

Найближчим часом санктуарій матиме необхідні перетворення. На першому поверсі колишнього центру буде Церква, а в існуючій каплиці зберігатимуться мощі Івана Павла II. На першому поверсі, як і досі, буде постійна експозиція, присвячена особі цього Папи. «Іван Павло II сформував покоління католиків. Цей санктуарій має нагадати людям всієї країни про його святе життя і його заклик до святості, який звернений до кожного з нас», – сказав Карл Андерсон, голова «Лицарів Колумба».

За матеріалами: wiara.pl