Санктуарій в Аґлоні (Латвія) готується до візиту Папи
  • Суб, 18/08/2018 - 11:09

«Папа Франциск прагне зміцнити людей, що живуть на цих землях, і сам вчиться від них», – сказав Апостольський Нунцій в країнах Балтії під час Святої Меси в Аґлоні (Латвія).

Невдовзі, а саме 24 вересня цього року під час Апостольського візиту до балтійських країн Папа Франциск відслужить Святу Месу в Марійському санктуарії в Аґлоні (Латвія). А 14 вересня в базиліці відслужено Святу Месу, яка зібрала тисячі паломників, не тільки католиків, але й представників інших конфесій. Богослуження очолював архиєпископ Риги Збіґнєв Станкевич, який, посилаючись на відзначення 100-річчя незалежності Латвії, закликав відкривати Божу волю в суспільному житті й засудив користолюбність та егоїзм, які приносять багато шкоди країні.

15 вересня, в урочистість Внебовзяття Пресвятої Богородиці, якому присвячена базиліка, Святу Месу очолив Апостольський Нунцій країн Балтії архиєпископ Педро Лопес Кінтана. Його проповідь стосувалась важливості майбутнього візиту Святішого Отця до Литви, Латвії та Естонії. Він зазначив, що Папі близькі ті країни, які переживають труднощі чи перебувають на різного роду периферіях. Апостольський Нунцій також пригадав нелегкий шлях Латвії від комуністичного поневолення до незалежності. Традиційно в урочистостях в Аґлоні брали участь представники влади та інших конфесій.

Слід згадати, в Марійському санктуарії 13 серпня завершилось стоденне паломництво, яке почалось ще 6 травня, відзначаючи 100-річчя незалежності Латвії. Паломники молились за свою батьківщину і за вересневий візит Святішого Отця до Прибалтики.