Сатанинські символи біля вертепу у Флориді
  • Птн, 16/12/2016 - 15:57

Ще одна провокація з боку світських рухів в США, яким заважають публічні прояви християнської віри.

У час, коли наближається Різдво, що ще можна зробити, як не розмістити біля вертепу… сатанинські символи.  Як у багатьох інших випадках, не йдеться про протест сатанинської секти, але про злісну витівку людей, які вважають, що таким особливим чином захищають релігійну свободу… від будь-якої релігії.

Цей факт стався в м. Бока Ратон, на півночі Майямі, Флорида. Організація Freedom From Religion взяла на себе відповідальність за розміщення перевернутої зірки – символу сатанізму та чорної магії – біля вертепу, розташованого в одному з парків містечка. Поруч з перевернутою зіркою розташовані написи: «Довіряємо сатані» та «Святкуй зимове сонцестояння».

«Ми таким чином хочемо розпочати публічну дискусію щодо поглядів на релігію», заявили на Facebook члени Freedom From Religion. Крім того, в такий спосіб вони вимагають відділення Церкви від держави. «Геть вертеп. Якщо релігійні символи мають бути виставлені публічно, також публічно мають бути присутні атеїстичні та світські символи» - повідомляється в пості у ФБ.

Оскільки публічні зони є зонами, де захищена свобода слова, не передбачається, що представники влади приберуть з парку сатанинський символ.

Жителі містечка розділилися на «за» і «проти» сатанинських символів в парку. 7 грудня зірку було пошкоджено, але знайшлися люди, які внесли гроші на її реставрацію, а поліція зараз веде розслідування щодо акту вандалізму. Активісти організації Freedom From Religion Foundation обіцяють винагороду у 2000 доларів тому, хто вкаже на вандалів.