Саудівська Аравія не має наміру дозволяти будівництво церков
  • Птн, 26/04/2013 - 11:42

Саудівська Аравія і надалі не має наміру санкціонувати будівництво неісламських молитовних споруд. Як «колиска святих місць ісламу» королівство не може дозволити будівництво храмів інших релігій, заявив саудівський міністр юстиції Мохаммед аль-Ісса. Слова міністра, сказані перед депутатами Європарламенту в Брюсселі, цитує католицький щоденник katholisch.de з посиланням на арабську газету «Аль-Хайят», що виходить у Лондоні.

У Саудівській Аравії іслам ваххабітського толку є державною релігією. Король Абдалла охороняє святі місця в Мецці та Медині. У країні заборонено сповідувати будь-яку іншу релігію, крім ісламу, відмова від якого карається стратою.

У королівстві проживає, за різними даними, від 800 тис. до 1.5 млн. християн. Майже всі вони є гастарбайтерами.

Ввезення Біблій, проведення богослужінь, носіння християнської символіки в Саудівській Аравії заборонено. Сусідні країни Перської затоки, проте, дозволяють християнам будувати церкви і проводити богослужіння.

На початку квітня великий муфтій Саудівської Аравії шейх Абдул Азіз бін Абдулла заявив на зустрічі з делегацією з Кувейту, що всі церкви на Аравійському півострові треба знищити.

За матеріалами: sedmitza.ru