Сайт Архиєпархії Мехіко-Сіті відкидає критику Папи мексиканської єрархії
  • Срд, 09/03/2016 - 14:11

У редакційному матеріалі, розміщеному на офіційному сайті Архиєпархії Мехіко-Сіті, висловлено докір Папі Франциску стосовно його прилюдної критики на адресу мексиканської католицької єрархії. Автор матеріалу стверджує, що Папу було дезінформовано про реальний стан речей у Мексиці, про це інформує «CatholicCulture.org».

Підчас лютневого візиту в Мексику Папа прилюдно звернувся до мексиканського католицького єпископату із закликом, що непотрібно себе ідентифікувати з багатими та могутніми, а з бідними. «Нам не потрібні князі» - заявив Папа.

У своїй онлайн відповіді Архиєпархія мексиканської столиці зауважує, що єпископи Мексики не живуть як князі, а працюють з усіма прошарками суспільства. «Мексиканські єпископи захищають знедолених людей, присвячуючи своє життя служінню іншим» - йдеться в коментарі папських висловлювань. Редакція висловлює думку, що Святіший Отець був неточно проінформований і засновував свою критику на помилкових звітах про реалії Церкви в Мексиці. «Хто дав Папі поагні поради?» - запитує редакція.