СБУ наразі не може заборонити діяльність секти Догнала
  • Нед, 10/08/2014 - 12:40

Cвященнослужителі греко-католицької церкви повідомляють, що секта Догнала активізувалися щоб дискредитувати антитерористичну операцію.

Про це йдеться у сюжеті програми «Погляд на тиждень» телеканалу ZIK (щосуботи о 21.00).

Позаяк сектанти уже неодноразово пікетували проти мобілізації та роздавали антиукраїнського змісту листівки. Відтак, католицькі священики закликають бути обережними і не виходити на підозрілі акції протесту.

Наприкінці липня на міжнародній трасі Київ-Чоп група жінок, які назвались матерями солдатів, що воюють на Сході, перекрили трасу. Основні вимоги – припинити АТО. Втім, як згодом з’ясувалося, на трасу вийшли не лише жінки військовослужбовців. А так звані люди, яких у Львові вже встигли охрестити чорним братством. Самі ж вони себе називають з 2009 -го року українською правовірною греко-католицькою в Україні.

Додамо, секта Догнала, напередодні євромайдану, закликали Росію ввести війська в Україну під виглядом миротворців. Більше того. Сектанти уже встигли відзначитись протестами проти сланцевого газу, який може стати альтернативою російському. Вони активно підтримують Януковича і далі виступають проти вступу України в Євросоюз.

Про те, чи справді догналіти організовують антиукраїнські протестні акції, у СБУ замовчують, але у інформаційному запиті, який отримали журналісти «Погляду на тиждень», вказано, що «Управлінню відомі факти щодо осіб, які заявляли про блокування призову за мобілізацією, окремі з яких попереджені про можливі наслідки і кримінальну відповідальність у разі продовження таких дії».

Львівський окружний адміністративний суд вже не раз забороняли сектантам проведення акцій у місті. А самому лідеру угрупування Антоніну Догналу взагалі заборонили перебування в країні. Відтак, де він зараз – не відомо. Втім, його підопічні і далі продовжують свою діяльність. Наразі довести лихий задум сектантів у Службі безпеки України не можуть.

До слова, протягом року, щотижня дане угрупування під стінами гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, відправляють свої служби божі, з вимогою віддати їм церкву.

Відтак, священики уже давно закликають заборонити догналітам не лише правити служби, а й просто бути на території України.