СБУ затримала у Львові лідерів секти «догналітів»
  • Пон, 22/06/2015 - 22:29

22 червня співробітники УСБУ у Львівській області затримали у селищі Брюховичі під Львовом затримали щонайменше п’ятьох лідерів незареєстрованої релігійної організації «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква», більше відомої як секта «догналітів».

Про затримання своїх  духовних лідерів ZAXID.NET повідомили самі «догналІти». У львівському СБУ офіційно підтвердити чи спростувати цю інформацію відмовились, однак на правах анонімності один з високопоставлених співробітників СБУ підтвердив нам факт затримання кількох «догналітів». Офіційну інформацію з цього приводу СБУ планує оприлюднити у вівторок, 23 червня.

Відомо, що усіх затримані «владики УПГКЦ» були доправлені до слідчого ізолятора СБУ у Львові.

Обшуки пройшли у жіночому монастирі УПГКЦ у Брюховичах, а також у каплиці УПГКЦ. Операція із захоплення лідерів «догналітів» була досить масштабною, затримання проводили кілька десятків співробітників спецпідрозділу СБУ.

За словами одного із представників «догналітів», двоє «єпископів» і один «священник» були видворені за межі України, оскільки є громадянами Чехії, ще двоє перебувають у слідчому ізоляторі СБУ. Уже традиційно «догналіти» звинуватили «репресіях» проти їхньої організації представників УГКЦ.