Секретар Бенедикта XVI: його хочуть знищити
  • Чтв, 10/02/2022 - 18:11

Існує певна течія, яка хоче знищити Бенедикта XVI і його справу. Його особу, теологію і понтифікат вони ніколи не любили. Тепер появилась ідеальна нагода, щоб зрівняти рахунки, зробити щось з серії «damnatio memoriae» (прокляття пам’яті), приректи його на забуття – говорить архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн, коментуючи в інтерв’ю для «Corriere della Sera» напади на Папу-емерита. З болем він визнає, що багато осіб були зведені в результаті цієї атаки. Це сумно – додав приватний секретар Бенедикта XVI.

Він наголосив, що факти відрізняються від того, що пишуть про Бенедикта XVI у ЗМІ. Ті, хто з ним співпрацювали, добре знають як багато всього він зробив для боротьби із педофілією. Він був першим, хто – ще за часів понтифікату Івана Павла ІІ – допровадив до зміни ментальності, до прозорості і прийняття лінії поступу, яку зараз продовжує Франциск.

Архиєпископ Ґенсвайн визнає, що оголошений днями лист можна вважати духовним заповітом Бенедикта XVI. В ньому відображаються його думки, почуття, моральна та інтелектуальна чесність. Коли він писав цей лист, думав про жертв зловживання, але перед очима мав самого Бога. Бо людина може обманути інших людей, але Бога ошукати не вийде – додав секретар Папи-емерита.