Сексуальна освіта від ВООЗ — «гідні жалю стандарти»
  • Срд, 09/10/2013 - 19:36

Керування «гідними жалю стандартами» і брак бодай якихось моральних критеріїв — ось у чому дорікає іспанський єпископат авторам документа про напрямні сексуального виховання під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Шоковані також і батьки в Іспанії, які не можуть повірити, що ВООЗ поширює у європейських країнах публікацію, яка виразно навчає дітей мастурбації, абортам і гомосексуалізму.

Генеральний секретар єпископату, єпископ Хуан Антоніо Мартінес Каміно підкреслює, що підручник не спирається ні на які моральні критерії, тому ніхто з його авторів не замислюється над основоположним питанням: що є добре і що зле для дитини. «Навіть факт статевого зв’язку з особою, молодшою за 15 років, що є злочином у багатьох державах, у цьому документі не має жодного значення», — зауважує єпископ.

Публікація «Стандарти сексуального виховання у Європі» опрацьована Європейським регіоном ВООЗ за співпраці з Федеральним центром освіти здоров’я у Кельні, 2010 року. Однак нещодавно цей документ було переслано до міністерств охорони здоров’я по державах Європи. Автори підкреслюють, що до розуміння людської сексуальності тут застосовано «цілісний підхід». Це, на їхню думку, має «допомогти дітям і молоді розвинути ключові вміння та вможливити їм самовизначення власної сексуальності».

«Цілісний підхід базується на розумінні сексуальності як виміру людства і може допомогти дітям та молоді розвинути головні вміння, які нададуть їм змогу самим визначити свою статевість та їхні зв’язки на різних етапах розвитку. Такий підхід допомагає їм переживати свою сексуальність відповідально та у спосіб, який приносить задоволення», — написано у вказівках.

Своє обурення підручником висловили також десятки тисяч іспанців. Під петицією до Жужанни Якаб, регіонального директора ВООЗ у Європи, підписалися станом на сьогодні майже 43 тисячі осіб. «Ваші вказівки щодо сексуальної освіти для дітей у Європі, базовані на принципах та цінностях, натхнених ідеологією гендер, не згідні з освітою, будованою на любові, відповідальності, турботі про себе та повазі до інших, тобто з тим, що ми хочемо переказувати своїм дітям», — написали іспанські батьки.

У розділі на тему сексуальної освіти для дітей віком від народження до 4 років цей підручник, наприклад, радить інформувати найменших про радість і приємність, яку приносять доторки до власного тіла, рання дитяча мастурбація, велить розповідати дітям про те, що поглиблення свого статевого самопізнання є чимось добрим, і пропонує, аби діти набиралися усвідомлення того, якими різнорідними є людські стосунки.

Дітям від 4 до 6 років радиться «зміцнення статевої автентичності», ознайомлення з різними концепціями сім’ї та схвалення різноманітної сексуальної поведінки. Діти від 6 до 9 років уже мають знати, на думку авторів підручника, який мають вибір, якщо йдеться про батьківство, вагітність, безпліддя, усиновлення, протизаплідні засоби. Вони також мають знати різні способи зачаття життя і бути поінформованими про сексуальні права, що їм належать.

Від 9 до 12 років діти вже повинні мати ґрунтовні знання про анатомічні відмінності у формах та розмірах статевих органів, пізнати різні протизаплідні методи і знати майже все про різні варіанти сексуальної поведінки молодих людей, статеву автентичність, задоволення, мастурбацію, оргазм. Згідно зі вказівками, уже в цьому віці треба відкрито розмовляти з дітьми про їхній перший сексуальний досвід. Також має зростати схвалення різних форм сексуальності та сексуальних орієнтацій.

До 15-го року життя діти вже повинні знати практично все про ефективні способи захисту від вагітності, про гендерну політику, біологічну стать і прояви своєї істинної сексуальної орієнтації. Не чужими для них мають бути права стосовно рішення про аборт, вони повинні відмовитися від своїх упереджень і відрази щодо гомосексуалізму та відмінної сексуальної поведінки, а також виробити критичне ставлення до різних релігійних і культурних норм стосовно абортів. Вони також мають знати, що «сім’ю» можуть створювати гомосексуалісти, бісексуали, асексуали чи самотні батьки.

Джерело: CREDO