Секта Догнала активізувалась, аби дискредитувати АТО
  • Суб, 09/08/2014 - 12:17

Секта Догнала активізувалась, аби дискредитувати АТО. Про це «Погляду на тиждень» розповів о. Орест Вільчинський. Представник львівської архиєпархії УГКЦ зауважив, що догналіти на Львівщині поширюють різну агітаційну продукцію, проти мобілізації і проти УГКЦ, яка начебто розпалює міжконфесійну ворожнечу.

Жінок, схожих на представниць української правовірної греко-католицької церкви (секти догнала) помітила і пані Катерина, жінка  проїжджала повз місце, де мітингували люди. І переконана, більшість із них не мають нікого із родичів на сході.

«Вони моляться на вервечці, всі по-християнсько одягнуті, хустинки, довгі спідниці, виглядають на дуже побожних, віруючих жінок,  можливо то була секта, вони  були схожі на тих, які в нас по центру ходили», – поділилася враженнями жінка-очевидець.

«Противник веде не тільки військовими засобами війну, але веде війну на психологічний вплив, спрямоване на те, щоб деморалізувати населення, тил і створює відповідні психологічні настрої вигідні для нього ж», – розповів політолог Юрій Шведа.   

Про те, чи справді догналіти  організовують такі протестні акції, у СБУ замовчують, але  у інформаційному запиті, який отримали журналісти «Погляду на тиждень», вказано, що  «Управлінню відомі факти щодо осіб, які заявляли про блокування призову за мобілізацією, окремі з яких попереджені про можливі наслідки і кримінальну відповідальність у разі продовження таких дії».

Тож зважаючи  на  такі підозрілі акції і правоохоронці, і священики в один голос закликають  не виходити на непевні акції.  Більше дивіться цієї суботи о 21:00 на телеканалі ZIK.