Семінар "Справедливість і милосердя" відбувся в Одеській Екзархії
  • Суб, 17/12/2016 - 21:59

16-17 грудня 2016 року в Одесі Відділом душпастирства УГКЦ у пенітенціарній системі України було організовано навчання духовенства і мирян з покликанням Церкви до служіння у в'язницях. З благословення преосвященнішого владики Михаїла Бубнія, священики Одеської Екзархії, що звершують душпастирське служіння в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській областях, взяли участь у семінарі "Справедливість і милосердя". Виклад провадили о. Костянтин Пантелей, керівник відділу душпастрства і брат Павло Загороднов, який координує служіння волонтерів пенітенціарного служіння УГКЦ. 

16 грудня учасники семінару отримали знання з магістеріуму Церкви щодо проблеми злочину і справедливості, ознайомилися із сучасною структурою  в’язничного душпастирства, міжконфесійною взаємодією у сфері цього служіння, залученням волонтерської і доброчинної допомоги, довідалися про різновиди пенітенціарних установ, головні напрямки пенітенціарної реформи та характеристика груп,  що потребують опіки. Особливу зацікавленість викликали богословські, юридичні і соціальні аспекти пенітенціарного служіння.

17 грудня 2016 року з проблемою справедливості і милосердя та з суттю пенітенціарного служіння познайомилися в рамках семінару курсанти Військово-морського ліцею. Відтак, за сприянням капелана о. Олександра Смеречинського, відбулося відвідування військових ув'язнених, які допустилися правопорушень під час несення служби.