Семінар-тренінг «Стратегічне планування» для медичних капеланів
  • Суб, 21/07/2018 - 10:45

В щоденній праці кожної організації доречно іноді робити короткі паузи, щоб приділити час і увагу колективному обговоренню можливостей вдосконалення власної діяльності. Необхідно з’ясувати, що робиться добре, чесно визнати діяльність, яку можна здійснювати краще, а також визначити нові важливі завдання, які на цей момент не реалізуються.

Як найкращим чином впоратися з непростими викликами сьогодення і майбутнього, як підвищити якість медкапеланського служіння? Для відповіді на ці питання 8-11 липня Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я у м. Яремча, організувала зустріч голів єпархіальних комісій та активних медичних капеланів у форматі стратегічної сесії. Медичні капелани з різних областей України ділилися досвідом служіння, розмірковували про найважливіші питання та проблеми, які стоять перед УГКЦ в сфері душпастирства  хворих, обговорювали, що можна зробити для їх врегулювання.

Головна увага отців-капеланів була приділена творенню спільного відчуття місії, пошуку широкого консенсусу стосовно стратегічного бачення та найважливіших цілей Комісії, а також визначенню перешкод, які потрібно подолати щоб повністю реалізувати потенціал медкапеланського служіння.

Із проведенням сесії, процес стратегічного планування в Комісії не завершився. Залишилося скласти докладний план на наступні роки щоб втілити в життя узгоджені на сесії цілі. Над формуванням пропозицій до стратегічного плану учасники зустрічі працюватимуть індивідуально в найближчі місяці, а вже восени  на чергових засіданнях голів Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я відбудеться затвердження стратегічного плану та розпочнеться перехід до його впровадження.

Окрім семінару-тренінгу медичні капелани мали нагоду для рекреації, щоб відновити фізичні сили для подальшої праці у розвитку медичного капеланства.