Семінаристи ІФДС колядують в Іспанії
  • Чтв, 12/01/2017 - 11:49

У вівторок, 3 січня, семінарійний гурт "Εφφατα" разом із віце-ректором прот. Андрієм Чорненком вирушили прославляти новонародженого Спасителя разом із українцями, які виїхали та зараз проживають в Іспанії.

Брати-семінаристи та о. Андрій найперше мали змогу відвідати історичне місто Барселону та привітати із Різдвом Христовим священика, о. Сергія Знака, а в його особі всю громаду Греко-Католиків в Барселоні. Опісля гурт вирушив до славнозвісної та історичної Валенсії, де служать випускники Івано-Франківської Духовної Семінарії о. Василь Бойко та о. Дмитро Кияшко. Саме у Валенсії та інших навколишніх громадах, якими опікуються ці ж священики, семінаристи в день Христового Рождества молилися Божественну Літургію, а опісля вітали наших вірних різдвяними концертами. Після Божественних Літургій гурт "Εφφατα" разом із о. Андрієм мали можливість помолитися біля Священного Грааля, з якого за переданнями, причащався Христос на Тайній Вечері. А опісля браття-семінаристи записали привітання із Різдвом Христовим з куполу Катедрального собору м. Валенсії.

В день Собору Пресвятої Богородиці гості із України молилися та колядували у м. Мурсія, на півдні Іспанії, де зібралася тисячна аудиторія українців. Пізніше вирушили до курортного містечка Торрев'єха, де також із нашими вірними молилися та колядували.

На даний час колядники перебувають у столиці Іспанії.