Семінаристи Київської семінарії презентували постановку «Тернистий шлях – Йосифа Сліпого»
  • Втр, 14/03/2017 - 14:05

11 березня брати Київської Трьохсвятельської духовної семінарії, презентували свою постановку з нагоди 125 – річчя від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого «Тернистий шлях – Йосифа Сліпого» у м. Южному Одеської області.

Студенти мали нагоду нести та поширювати правду про величну й незламну постать – Патріарха Йосифа Сліпого, який був ув’язнений та засуджений  радянською владою у 1945 році. Його засуджували, неодноразово, катували й знущалися,  але попри всі незгоди патріарх Йосиф Сліпий став одним з тих, за ким стояли тисячі мовчазних та самотніх свідків, які були безпомічні перед радянською владою.

Театральну постановку яку підготували брати, презентувалась у актовій залі НВК (Навчально-виховне Об'єднання) ім. В'ячеслава Чорновола, директором якої є Тарас Прокопечко. Цікавим та приємним є той факт, що даний заклад окрім інтелектуального та спортивного виховання дітей також провадить духовний та патріотичний розвиток своїх учнів. Приємно вразили працівниці даної школи, які опісля виступу приготували для братів та гостей святкову вечерю.

Початком даного заходу стало вступне слово о. Петра Маковецького, який наголосив на важливості постаті патріарха Йосифа Сліпого для нашої Церкви. Серед численних глядачів були присутні також представники (УПЦ КП) та римо – католицької Церков, яких у цей вечір об’єднала подія на згадку Архипастиря УГКЦ.

В програму постановки увійшли сцени про ув’язнення та спокуси патріарха Йосифа, фрагменти документального фільму, а також пісні у виконанні семінарійного гурту «МетаНоя», які своєю музикою змогли передати та торкнутися серця кожного глядача цього театрального дійства. Учасники та глядачі по новому відкрили для себе постать Блаженнішого, та усвідомили  який великий вклад в нашу церкву вніс цей ієрарх.

Закінченням вистави стала молитва «Отче наш» за прославу Слуги Божого Патріарха Йосифа, пісня “Боже великий єдиний” та подячне слово о. Василя Колодчина, який підкреслив, що ми, як майбутні душпастирі та добрі християни маємо приклад віри та відданості, і прикладом таких чеснот є Патріарх Йосиф Сліпий.

Дякуємо за теплий прийом, за ті посмішки та слова подяки, якими нас так щедро обдаровували. Дякуємо Богові за те, що скеровує нас до таких добрих та світлих людей, які прагнуть Його пізнавати.

бр. Євген Василик, ІІ курс КТДС