Сенат Чилі прийняв законопроект, що дозволяє особам від 14 років змінювати юридичну стать
  • Пон, 10/09/2018 - 12:59

Сенат Чилі прийняв законопроект про гендерну ідентичність, що дозволяє особам від 14 років змінювати в цивільному реєстрі своє ім’я та стать. Законопроект тепер передано до Палати депутатів на погодження.

Даний законопроект визначає гендерну ідентичність як «особисте і внутрішнє переконання особи в тому, чи вона є чоловіком, чи жінкою, відповідно до того, як ця особа сприймає себе, і може не відповідати статі та імені, вказаним у свідоцтві про народження».

Це «може включати і не включати зміну зовнішності чи тілесних функцій шляхом медичного, хірургічного чи аналогічного втручання, оскільки свою ідентичність особа обирає вільно».

Відповідно до запропонованого законопроекту, підлітки віком 14-18 років повинні подати заяву до сімейного суду та мати згоду хоча б одного із юридичних опікунів. Без такої згоди особа повинна просити про втручання судді, щоб продовжити процедуру зміни імені та статі у цивільному реєстрі. Змінивши стать, підліток не зможе внести зміни аж до досягнення віку 18 років, який в Чилі вважається повноліттям.

Як повідомляє CNA, перед запровадженням законопроекту в країні ЛГБТ-активісти провели потужну кампанію через фільми, виступи в школах, у ЗМІ, намагаючись таким чином змінити погляд населення на цю справу.