Сенат Огайо проголосував за заборону абортів дітей із синдромом Дауна
  • Срд, 22/11/2017 - 10:00

Обидві палати штату Огайо видали законопроекти, що захищають ненароджених дітей із синдромом Дауна від аборту.

Минулого тижня сенат штату, де більшість становлять республіканці, проголосував «20-12» за заборону проводити аборт на підставі діагнозу можливості наявності в дитини синдрому Дауна. Раніше цього місяця таке ж рішення із кількістю голосів «63-30» було прийняте в Палаті штату.

Керівник місцевої організації «Право на життя» (Right to Life) подякував законодавцям «за те, що вони виступили проти сучасної практики євгеніки, що абортує дітей із синдромом Дауна».

Як повідомляє журнал «Prenatal Diagnosis», близько 85% вагітних жінок, які отримують діагноз про синдром Дауна у дитини, абортують своїх дітей.

Відповідно до нового законодавства, за порушення його аборціоніст втрачає ліцензію на свою діяльність, штраф до 5 тис. доларів і до 18 місяців ув’язнення.

Для жінок, що абортуватимуть свою дитину із підозрою на синдром Дауна, покарання не передбачено.

Огайо – вже четвертий штат США, в якому забороняється проведення абортів на основі аномалій тіла дитини. Раніше такі законопроекти були прийняті в Індіані, Луїзіані та Північній Дакоті. Згодом федеральний суд постановив, що закон про захист ненароджених у штаті Індіана є неконституційним. Заборону на аборти в Луїзіані також ставлять під сумнів, інформує LifeSiteNews.