Сенат США затвердив нового посла при Святому Престолі
  • Срд, 18/10/2017 - 16:39

Сполучені Штати матимуть нового посла при Святому Престолі. Сенат країни затвердив Каллісто Гінгріч в якості нового дипломатичного представника. Вона замінить на посту Кена Хакета, який працював при Ватикані з 2013 року, а перед своєю дипломатичною кар'єрою був відомим як голова католицької благодійної організації «Catholic Relief Service». Раніше, з 2009 до 2012 року службу в якості дипломатичного представника США при Святому Престолі здійснював католицький теолог Мігель Діас, американець кубинського походження.

61-річна Каліста Гінгріч відома в якості продюсера історичних документальних фільмів і глави мультимедійної і консалтингової компанії. Посольство США при Святому Престолі повідомило також, що дипломат протягом двох десятиліть співала в хорі національного санктуарію Непорочного Зачаття у Вашингтоні. Гінгріч служила помічником в Конгресі США і в якості голови благодійного фонду «Gingrich Foundation». Вона одружена з колишнім спікером Палати представників США і республіканським кандидатом в Президенти в 2012 році Ньютом Гінгрічем.

Дипломатичні відносини між США і Святим Престолом були встановлені тільки в 1984 році. Цьому сприяла зустріч президента Рональда Рейгана з Папою Іваном Павлом II.

Президент США Дональд Трамп відвідав Ватикан 24 травня 2017 року. Попередник нинішнього очільника Сполучених Штатів, Барак Обама був тут двічі, в 2009 році він зустрівся з Бенедиктом XVI, в 2014 році його приймав Папа Франциск. Нинішній Понтифік у вересні 2015 року здійснив візит до США.