Сестра Анна Заїнчковська: Кожна друга людина отримала дофінансування на участь в СДМ
  • Втр, 19/07/2016 - 17:32

Під час прес-конференції на тему: "Україна на всесвітній зустрічі з Папою Франциском: Краків 26-31 липня 2016 року", в інформаційному агенстві УНІАН, сестра Анна Заїнчковська – секретар Комісії у справах молоді Римсько-Католицької Церкви підготувала доклад про перебіг акції «Білет для брата», та кількість учасників на цьогорічному СДМ.

«Білет для брата» - це такий проект, який був відкритий під час цьогорічних СДМ. Це акція по економічній допомозі для 13-ти країн зі Сходу. Переважно для країн колишнього Радянського Союзу. Україна входила до числа цих країн. Тривав цей проект 2 роки, і завдяки добродіям з Польщі і інших країн вдалося зібрати більше ніж півтора мільйона злотих. За цей час було створено 117 груп з 10-ти країн і в загальній кількості майже 5 тис. паломників, з яких більше половини – власне з України – 61 група. Завдяки цій акції вдалося для 2600 людей приблизити мрію - побувати на СДМ, що означає, що кожна друга людина отримала дофінансування на участь в цій події. Ще скажу про реєстрацію: на сьогодні на паломництво зареєстровано 550 тисяч. Ця молодь походить зі 187 країн. Найбільші групи: Польща, Іспанія, Італія, США, Німеччина.

Але Генеральний секретар орг. Комітету вказує, що цю чисельність зареєстрованих завжди потрібно помножити на три. Тому приблизно очікується біля двох мільйонів учасників. Серед учасників є біля 2 тисяч неповносправних осіб. Біля 70 тис. учасників потребують візи. Серед зареєстрованих учасників є також 800 єпископів, 47 кардиналів зі 107 країн, 10 тисяч священиків. А з України зареєстровані 61 група, це приблизно 5 тисяч осіб. З яких три тисячі - це греко-католики і 2 тисячі – римо-католики. Організатори зазначають, що велика кількість паломників відклали свою реєстрацію на останні дні. І для них був створений спеціальний – «Last Minute», що діє до 22 липня. І можна ще зареєструватися, хто має таке бажання. Але також є можливість участі і для незареєстрованих паломників. Для них буде виділений спеціальний сектор, особливо під час основних подій.