Сестра-домініканка очолила Папську Академію Суспільних Наук
  • Нед, 02/04/2023 - 10:06

У суботу, 1 квітня 2023 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив преподобну с. Хелен Алфорд, O.P., Декана Факультету соціальних наук Папського Університету святого Томи Аквінського (Angelicum) Президенткою Папської Академії Суспільних Наук. У цьому служінні вона замінила італійського економіста Стефано Дзаманьї.

Папську Академію Суспільних Наук 1 січня 1994 року створив святий Іван Павло ІІ, доручивши їй дослідження економіки, соціології, права й політичних наук з метою надавати Церкві необхідні елементи для розвитку соціального вчення та роздумуючи над впровадженням цього вчення в життя у сучасному світі. Будучи автономною інституцією, академія перебуває у тісному зв’язку із Дикастерією служіння цілісному розвиткові людини. Від 2019 року до сьогодні її президентом був італійський економіст Стефано Дзаманьї.

Сестра Хелен Алфорд народилася в Лондоні. Здобула докторат у Кембриджському університеті. У 1994 році вступила до Ордену Сестер Домініканок святої Катерини Сієнської. З 1996 року викладає в Папському Університеті святого Томи Аквінського. У 2020 році була призначена членом Папської Академії Суспільних Наук.