Сестри Служебниці на початок Ювілейного року з Риму
  • Птн, 11/12/2015 - 12:00

Українські сестри Служебниці Непорочної Діви Марії поділилися своїми враженнями з початку Ювілейного року Божого Милосердя: "Цьогорічне свято Непорочного Зачаття Діви Марії, було особливим для кожного з нас. Папа Франциск проголосив Ювілейний Рік Божого Милосердя та призначив офіційну дату його відкриття  саме на 8 грудня. І так, в один день для кожної Сестри Служебниці об'єдналися великі та глибокі події, пов'язані із посвятою свого життя для Господа "... аж до моєї смерті".

Відновлення Обітів у Згромадженні, за давньою традицією, завжди відбувається на Свято Покровительки Згромадження - Діви Марії Непорочно Зачатої. Тому, кожна Служебниця в цей день на Божественній Літургії врочисто, знову і знову каже Господеві своє добровільне "так". Ця віднова стає пригадкою, заохоченням, щоб надалі своє життя посвятити служінню, де є найбільша потреба, іншими словами, де Церква потребує Богопосвячених осіб для місії ширення Божого Слова. 

День Свята Непорочного Зачаття Божої Матері є особливим святковим Днем у Згромадженні, адже саме Марія Непорочно Зачата є Покровителькою всіх Сестер Служебниць. Богородиця для кожної Сестри Служебниці є прикладом посвяти Господеві, прикладом відкритості на потреби ближніх та силою і підтримкою у витривалості до кінця.

Розпочати Ювілейний Рік Божого Милосердя в такий важливий День своєї посвяти є першим знаком великого Божого Милосердя, материнської опіки Діви Марії та молживістю ще раз подякувати Господеві за всі дари і ласки цілого Згромадження та кожної окремої Сестри. За Божим провидінням, 14 Сестер Служебниць мали нагоду безпосередньо молитися із Святішим Отцем на Божественній Літургії 8 грудня на площі Святого Петра в Римі. Звичайно, що кожна Сестра в своєму серці ділилася духовною радістю із цілим Згромадженням, випрошуючи благословення для всіх Провінцій Згромадження, особливо для хворих Сестер, просячи в Господа милосердя та прощення за всі провини, дякуючи за все отримане. Звичайно всі Сестри присутні на цій молитві, підносили свої молитви за всіх своїх рідних, близьких, добродіїв, за всіх людей, що потребують духовної підтримки.

Цитуючи Святішого  Отця, "наслідуючи Марію, всі ми покликані ставати носіями Христа та свідками Його любові"." - пишуть сестри на офіціному сайті свого Згромадження.