Сестри Служебниці відзначили Срібний Ювілей трьох сестер Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні
  • Нед, 09/06/2013 - 13:15

Коли поглянути на небо - манить його глибінь.
Коли послухати спів пташок,
вони зачаровують нас своїм щебетом.
Коли поглянути на людину,
вона є віддзеркаленням Творця, Який є Вічною Любов’ю

 

У суботу, 8 червня 2013 року, Сестри Служебниці відзначили Срібний Ювілей трьох сестер Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні. С. Йосафата Кудла, с. Віра Курищук та с. Михаїла Крук цього року святкують 25-річчя богопосвяченого життя. Цей рік є часом особливої Божої благодаті для Ювілярок.
Цього дня в реколекційному домі Сестер Служебниць, на закінчення тижневих реколекцій, о. Ігор Колісник, Протоігумен ЧНІ, відслужив подячну Божественну Літургію за Сестер Ювілярок. На свято прибула с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька, с. Емілія Вандич, Заступниця, с. Андрея Якимець, Дорадниця. Участь у торжестві взяли також сестри реколектантки, що перебували впродовж тижня на зустрічі з Господом.

 

Після Божественної Літургії с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька тепло привітала кожну Сестру Ювілярку та доручила кожній з них благословення Святішого Отця. Це є знаком, що 25 років служіння у Згромадженні є здобутком не тільки Згромадження, а й усієї Церкви.

 

Квіти, подарунки, щирі й теплі слова… У щирому спілкуванні та діленні прожитим досвідом сестри Ювілярки розповіли про свій монаший шлях. Кожна з них почула голос Ісуса за різних обставин, у різний спосіб, в той час, коли Церква ще була в підпіллі. Сестри не провадили відкритого апостоляту, не з’являлися публічно в монашому одязі, не проповідували відкрито Божого Слова. Але це, що заворожувало, заохочувало кожну з них, це приклад власного життя сестер, їхня вірність Богові в непростих обставинах, готовість на жертву і посвяту.
Кожна сестра висловила глибоку вдячність Господеві за дар покликання, Згромадженню, всім сестрам за спільний досвід посвяченого Богові життя.

 

Бажаємо Вам, дорогі Сестри, і надалі зростати в Божій благодаті, у вірності тому, Хто Вас покликав, та до кінця йти обраним шляхом, назустріч Господеві.

 

Нехай Господь буде найбільшим скарбом Вашого серця, як говорила Блаженна Йосафата: «Яка я щаслива, що можу служити тому, служіння Якому є царюванням».