Сестри Служебниці запрошують на моління перед подорожуючою іконою з мощами Блаженної Йосафати
  • Срд, 23/11/2016 - 11:46

22 листопада 2016 року до Львова прибула подорожуюча ікона з мощами Блаженної Йосафати, співзасновниці Згромадження Сестер Служебниць. Ікона Блаженної Йосафати написана Словацьким іконописцем і була посвячена Главою і Отцем УГКЦ Блаженнішим Святославом у 2013 р. під час посвячення Патріаршого Собору. У цьому ж часі відбулася Поширена Рада Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії під проводом Генеральної Настоятельки с. Тереси Слоти, у якій брали участь Провінційні Настоятельки всіх Провінцій, де служать Сестри Служебниці. На цій зустрічі прийнято рішення у рамках підготовки до 125- літнього ювілею Згромадження, який припадає на 2017, рік проводити моління перед іконою Блаженної Йосафати, яка буде символом єдності Згромадження у всіх країнах перебування Сестер Служебниць.

Ця ікона вже відвідала монастирі Сестер Служебниць та греко-католицькі парафії Канади, США, Австралії, Бразилії, Аргентини, Італії, Сербії, Словаччини та Польщі.

В Україні ікона перебуватиме до липня 2017 року й відвідає всі монастирі сестер служебниць Української провінції. Про місця та час перебування ікони можна дізнатися на сайті сестер служебниць http://ssmi-ua.org/prayer_request1.html.

Запрошуємо вірних на моління перед іконою Блаженної Йосафати. Віримо, що Блаженна Йосафата, яка за свого земного життя була перейнята духом служіння ближнім, у цей рік Дияконії буде для усіх вірних знаком надії на Божу присутність у житті нашого народу.

Сестри служебниці Непорочної Діви Марії