Ще два священики вбиті в Мексиці
  • Пон, 02/12/2013 - 17:22

Прокуратура мексиканського міста Веракрус підтвердила інформацію про вбивство двох священиків 29 листопада. Іполіт Вільялобос Ліма і Ніколас Крус Мартінес стали черговими жертвами організованої злочинності через 2 місяці після заяви єпископа Апатсінгана Мігеля Патина Веласкеса про корупцію в адміністраціях міст і поліції, пише InfoCatólica.

Прокурор Веракруса Амадео Флорес Еспіноза також заявив, що за підозрою у вбивствах прелатів, один з яких був зарізаний, а інший задушений, заарештовано 4 особи.

Священик собору Апатсінгана Сальвадор Гонсалес додав, що щонайменше 7 священиків цього міста отримували погрози з боку організованих злочинних груп. На думку єпископа Патина Веласкеса, влада знає, хто стоїть за злочинами, але нічого не робить.

Про вбивства і зникнення священиків у Мексиці портал пише регулярно. Священик Карлос Орнелас Пуга зі штату Тамауліпас зник тиждень тому, досі ніхто не знає про його місцезнаходження. У Церкві вважають, що його викрали члени збройного угруповання після Богослужіння в місті Хіменес. Влада Тамауліпас проігнорувала скаргу.

Інший священик - Сантьяго Альварес Фігероа - зник, коли прямував на парафію Паредонеса в муніципалітеті Хікільпан, Мічоакан. Влада заявила, що священик загинув в автокатастрофі, хоча ні його самого, ні його машини не знайшли.

Під час правління Феліпе Кальдерона в Мексиці, згідно з офіційними даними, було вбито 12 священиків, близько 162 щорічно отримували погрозиі, близько тисячі ставали жертвами здирництва. У країні регулярно здійснюють підпали католицьких парафій. Fides назвав Мексику 2-ю за рівнем небезпеки країною Латинської Америки після Колумбії.

За матеріалами www.sedmitza.ru