Ще двоє єпископів підписались під заявою єпископів Казахстану на підтримку нерозривності подружжя
  • Срд, 03/01/2018 - 22:07

Архиєпископ Карло Віґано, колишній папський нунцій в США, та Архиєпископ-емерит Луїджі Неґрі 2 січня поставили свої підписи під заявою трьох казахстанських єпископів, що виступили на захист вчення Церкви щодо подружжя і св. Причастя, інформує Catholic Herald.

Як ми інформували раніше, троє єпископів з Казахстану (Архиєпископ Томаш Пета з Астани, його помічник єпископ Атанасіус Шнайдер та Архиєпископ Ян Павел Ленга, Архиєпископ-емерит Караганди) в неділю вранці підписали заяву, в якій підтвердили неможливість допускати до св. Причастя католиків, котрі розлучились і вступили в новий цивільний зв’язок, якщо вони живуть у невідповідності з одвічним вченням Церкви.

«Незаконно (non licet) виправдовувати, одобрювати чи легітимізувати прямим чи непрямим шляхом розлучення та неузаконені статеві відносини через сакраментальну дисципліну допуску так званих «розлучених і поновно одружених» до св. Причастя, у цьому випадку це суперечить усій Традиції католицької і апостольської віри», - йдеться у заяві.

«Роблячи це публічне визнання перед нашою совістю і перед Богом, Котрий судитиме нас, ми щиро переконані, що несемо служіння милосердя в істині Церкві наших днів та Верховному Понтифіку, Наступнику св. Петра і Вікарію Христа на землі», - сказано у заяві, опублікованій 31 грудня 2017 року.

«Як католицькі єпископи, котрі… повинні захищати єдність віри і загальної дисципліни Церкви та дбати про те, щоб світло істини світило для усіх людей, ми відчуваємо поклик совісті визнати перед обличчям поточного широкого замішання незмінну істину та непорушну сакраментальну дисципліну щодо нерозривності подружжя, як навчає незмінне вчення Вчительського Уряду Церкви», - пишуть єпископи.

«Ми усвідомлюємо відповідальність і наш обов’язок перед вірними, котрі очікують від нас публічного і однозначного визнання істини щодо нерозривності подружжя. З цієї причини ми не можемо мовчати», - зазначили єпископи Казахстану.