Ще один напад на церкву в Нігерії
  • Пон, 30/04/2018 - 11:36

Щонайменше сім людей загинули під час чергового нападу на церкву в Нігерії. Єпископат цієї країни вимагає відставки президента, який не може гарантувати безпеку своїх громадян. Нігерійські єпископи також зазначають, що йдеться про повну ісламізацію цієї африканської країни.

Напад відбулався в єпархії Макурді, де кілька днів тому обстріляли учасників ранкової Літургії. Тоді загинули два священики та сімнадцять вірян. За нападами стоять пастухи з племені Фулані, які стають щораз більш радикальними. Багато хто з них укладає угоди з ісламістами з «Боко Харам», що викликає серйозне занепокоєння з боку Церкви.

«Здається все більш очевидним, що йдеться про цілковиту ісламізацію», – каже єпископ Вілфред Чикпа Анагбе. Ординарій Макурді наголошує, що лише в його єпархії з початку року було кілька нападів на церкви. Також знайшли могилу з тілами 72 християн. «Держава абсолютно відсутня. Коли доходить до нападів на храми, ніколи не видно поблизу міліціонерів чи солдатів, відповідальних за безпеку в нашому районі», – наголошує нігерійський єрарх. Він вказує, що щоденна відсутність безпеки змусила понад 100 тис. осіб покинути свої будинки та жити в чотирьох тимчасових таборах. «Єдина установа, яка допомагає їм, є Церква, влада не підтримує їх», – каже єпископ Анагбе.

«Настав момент, коли президент повинен піти у відставку, щоб не допустити повного розпаду держави» – цими словами єпископат Нігерії вимагає відставки президента Мухаммеда Бухарі. Єпископи вказують, що він не виконував своїх передвиборчих обіцянок, і не мав справи з ісламськими фундаменталістами. «Як християни, ми почувається зрадженими державою, яка не забезпечує нас мінімальною безпекою», – заявили нігерійські єпископи, виражаючи впевненість, що країна не перетвориться на другу Руанду.