Ще один святий мирянин та шестеро блаженних: декрети Конгрегації святих
  • Суб, 09/06/2018 - 17:51

Вже незадовго Католицька Церква збагатиться новими святим і блаженними, що будуть прославлені за чеснотливе життя або за життя, віддане за віру. Папа затвердив відповідні декрети

У п’ятницю, 8 червня 2018 р., Папа Франциск прийняв кардинала Анджело Амато, Префекта Конгрегації в справах проголошення святих. Під час аудієнції він затвердив для оприлюднення декрети цього відомства, що стосуються кількох канонізаційних та беатифікаційних процесів.

Святий мирянин

Перший з них – це декрет про визнання чуда за заступництвом блаженного Нунціо Сулпріціо, італійського юнака, що жив у першій половині ХІХ сторіччя та прославився мужнім і терпеливим перенесенням страждань і набожністю до Пресвятої Богородиці. Папа Павло VI проголосив його блаженним 1 грудня 1963 року, під час тривання Другого Ватиканського Собору. Визнання чуда за його заступництвом відкриває шлях до проголошення його святим

Блаженні жінки

Інші два декрети стосуються визнання чуд за заступництвом Праведних Слугинь Божих. І знову мова йде про мирянок. Це мексиканка Марія Кабрера Аріас Арміда (1862-1937) та іспанка Марія Ґвадалупе Ортіс-де-Ландáсурі-і-Фернандес-де-Ередія, що належала до прелатури «Opus Dei» (1916-1975). Це означає, що вже незадовго вони будуть проголошені блаженними.

Мученики за віру

Врешті, четвертий декрет стосується визнання мученицької смерті групи вірних, вбитих 1976 року з ненависті до віри в Аргентині, що відкриває шлях для беатифікації. Це єпископ Ріохи Енріке Анхель Анхелеллі Карлетті, дієцезальний священик Ґабріель Жозе Ружеро Лонжевіль, францисканець о. Карлос де-Діос Муріас та мирянин і глава сімейства Венцеслао Педернера.