Ще одного католицького священика вбили на Філіппінах
  • Втр, 12/06/2018 - 12:03

На Філіппінах вбили чергового католицького священика. О. Річмонда Ніло вбили біля вівтаря, коли він готувався до відправи Літургії. Це вже 18-ий католицький священик, вбитий цього року.

40-річного священика вбили наразі невідомі особи в той час, коли він готувався до недільної Євхаристії. Зловмисники зробили чотири постріли, а тоді втекли.

Філіппінський єпископат висловив глибокий сум з приводу чергового вбивства священика, нагадуючи, що священики в цій країні все частіше стають жертвами невідомих злочинців.

Минулого тижня чудом вдалось уникнути смерті отцю Рейові Урменеті, котрого важко поранили під час жорстокого нападу. Впродовж останніх півроку на Філіппінах вбито аж трьох священиків, інформує wiara.pl.

«Ми вимагаємо справедливості і ретельного розслідування. Водночас закликаємо усіх, хто має будь-яку інформацію щодо цієї справи, піти на співпрацю з поліцією», - йдеться у заяві єпархії Кабанатуан, де працював о. Ніло.

Місійна агенція «FIDES», яка веде статистику священиків, вбитих по всьому світі, б’є на сполох, оскільки вже давно не було такої великої кількості вбитих священиків. Відповідно до їхніх даних, від 2010 року у світі вбито 125 священиків. Найбільш кривавим був 2013 рік, коли загинуло 20 священиків. У 2010 році вбито 19 священиків. Цього року вже вбито 18 священиків, що дає трагічну середню цифру – одне вбивство кожних дев’ять днів.