Ще одну церкву закрила окупаційна влада на Донеччині
  • Срд, 11/07/2018 - 11:33

Озброєні представники окупаційної адміністрації міста Макіївки Донецької області конфіскували молитовний будинок Церкви євангельських християн-баптистів «Нове життя».

За словами пастора церкви Олександра Мосейчука інцидент мав місце 6 липня 2018 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Близько полудня приїхали сім представників влади, серед них були люди озброєні, і сказали, що наша будівля нам більше не належить. Не дивлячись на всі вмовляння і переговори, будівлю було опечатано”,зауважив пастор.

Він також повідомив, що за чотири роки війни понад 700 людей отримали духовну і матеріальну допомогу від макіївської Церкви «Нове життя». “Крім духовної їжі голодні отримували хліб, роздягнені одяг, а роззуті – взуття”, – наголосив Олександр Мосейчук.

Як повідомляв ІРС, це вже не перший випадок закриття храмів і молитовних будинків на Донеччині окупаційною владою, яка підтримується Росією. Нова хвиля релігійних переслідувань віруючих різних конфесій на окупованих територіях почалася з начала 2018 року.

Спочатку самопроголошена влада в Донецьку і Луганську прийняла так звані “закони”, якими зобов’язала перереєструватися усі церкви і релігійні організації, окрім УПЦ (Московського патріархату). Після цього під загрозою заборони опинилася діяльність багатьох конфесій, які не підпадали під умовне визначення “традиційних”, а деякі з них зазнали фізичних нападів та зазіхань на церковне майно.

Зокрема, 27 березня проросійські бойовики розграбували будинок молитви євангельських християн-баптистів в місті Стаханові Луганської області.

10 червня представники так званого "Фонду державного майна ДНР" без будь-яких пояснень закрили храм Святого Духа Української Православної Церкви Київського Патріархату в Донецьку.

Пізніше, 26 червня, представники “МГБ ДНР” закрили мечеть в Донецьку, мотивуючи це нібито пособництвом терористам і проукраїнською пропагандою з боку місцевих мусульман.

Нагадаємо, що в щорічному звіті USCIRF заявила, що Росія відповідальна за релігійні злочини на Донбасі і в Криму у зв’язку з фактичним контролем цих окупованих територій.