Що кардинал Берґольо говорив перед конклавом?
  • Пон, 04/11/2013 - 12:20

Під час нарад кардиналів у березні, після зречення Бенедикта XVI і перед конклавом, кардинал Хорхе Маріо Берґольо сказав, що «Церква є хворою і повинна сама себе лікувати». Про це розповів архієпископ Ліону  кардинал Філіппе Барбарін.

В інтерв’ю опублікованому у італійському тижневику «L’Espresso» і процитованому у ватиканському недільному виданні «L’Osservatore Romano»французький кардинал розповів, що під час так званого Sede Vacante у Апостольській столиці митрополит Буенос-Айресу сказав: «Складається враження, що Ісуса замкнули у храмі і Він стукає у двері, бо хоче вийти, бо хоче піти».

«Його короткий виступ зворушив усіх», - підкреслив кардинал Барбарін. За його словами, кардинал Берґольо наголосив, що Церква має «дивитися у інший бік».

Майбутній Папа «просив єпископів, що були справжніми душпастерями, а не адміністраторами», - розповів митрополит Ліону. На його думку, у цьому контексті маємо оцінити рішення кардинала Берґольо, який у Буенос-Айресі не хотів жити резиденції архієпископа міста, а після вибору на конклаві відмовився жити в папських апартаментах і забажав залишитися в Домі святої Марти, тобто у ватиканському готелі.

Франциск «просто відчуває потребу у зустрічі з іншими людьми, щоб порозмовляти з ними у коридорі в обідній час», - додав кардинал Філіппе Барбарін. Він вказав на особливе значення слів «вийти за» у способі мислення нинішнього Папи.

«Ці слова найкраще окреслюють місію Ісуса», - ствердив французький кардинал.

А про Папу з Аргентини сказав: «Прибув як людина з великим авторитетом, який знає, який встановити курс і прийняти правильне рішення».

«Навіть протягом цих місяців бачимо, як усі ці якості були використані. Найбільш вражаюча є передусім простота і ясність його проповіді, а такожініціатива реформи Римської Курії, - додав кардинал Барбарін.

Висловив переконання, що такої реформи Церква дуже потребує.

63-літній кардинал Філіппе Барбарін був відомий під час березневих нарад кардиналів тим, що приїхав до Ватикану на велосипеді.

Джерело: www.catholic-media.org