"Що робить нас людьми?", - Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ
  • Пон, 17/11/2014 - 10:24

16 листопада 2014 р.Б. у с. Киданів, Бучацького деканату при парохії Косми і Дам'яна відбулося освячення престолу, проскомидійника та тетраподу, Кир Дмитром Григораком, ЧСВВ. На Архієрейській Літургії з нагоди храмово празника та освячення, разом із Владикою, молилося 10 священиків.

"Що робить нас людьми, що відрізняє нас від всього створеного? Наявність свобідної волі та розуму. Раз ми створіння Божі, чому ми обираємо гріх? Він здається нам приємним, набагато приємнішим за все інше, але чинячи його постійно, ми вже не можемо жити без цього. Прикладами є алкоголізм чи наркоманія. Два принципи робить нашу волю свобідною: 1) Бути вільними від зла; 2) Завжди обирати волю Божу. Людина шукає добра, але тільки Бог є тим добром в житті. У євангелії (Лк. 8) Бог дає допуст панувати злому духові над людиною, але не дає дозволу вбити його, це ми бачимо у події, що як тільки біси ввійшли в свині, то одразу кинулися з кручі. Сенсом існування зла є смерть. Бог дійсно не хоче смерті грішника, а його навернення, тому всі життєві труднощі покликані до нашого навернення та освячення", - Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, під час проповіді.

На завершення Божественної Літургії Кир Дмитро вручив грамоту та висловив подяку, всім вірним парохії, які долучилися до жертводавства за освячені речі: "Коли ви даєте, то отримуєте в стократ, Бог дбає за тих, хто дбає за його жертовник".

Святкування завершилося урочистим освяченням води та образу Косми та Дам'яна.