Що робити, якщо до тебе подзвонить Папа
  • Чтв, 29/08/2013 - 00:35

Оскільки Папа Франциск вже призвичаїв нас до того, що майже кожного дня до когось телефонує, італійське видання приготувало невеличкий порадник на випадок того, що Папа подзвонить саме до Тебе.

 А. Папа, можливо, остання особа, яка все ще користується стаціонарним телефоном. Так от, якщо в твоєму домі задзвонить цей давно забутий апарат, будь готовим - це може бути Папа.

Б. Хоча Папа запропонує тобі перейти на «ти», зберігай прийняту форму «Святіший Отче». У жодному випадку не вживай зменшено-пестливого Франциск чи іспанського Пако, вони тут недоречні. Не використовуй занадто скомпліковані чи вишукані формулювання типу «Найвищий», «Найпрекрасніший» чи «Мега-галактичний».

В. Слухай, перш ніж щось говоритимеш. Не починай нових тем розмови.

Г. Не бійся поводитись звичайно; природність є рисою, яку Папа високо цінує.

Д. Не розпитуй про проблеми і останні скандали Ватикану. Він в тому не винний і напевно вже і так має з ними повно клопотів. Якщо розмова піде на тему тварин, то абсолютно не згадуй про круків («cuervos» - символ спортивного клубу, традиційного противника улюбленої команди Папи Франциска).

Е. Папа має прекрасне почуття гумору. Скажи йому, що це прекрасно, бо усміх є братом милосердя. Дай йому і собі можливість насміятись досхочу. Пробачте світові його недосконалості.

Є. Не забудь передати вітання Папі-емериту. Франциск любить, коли про нього пам’ятають.

Ж. Не пробуй принагідно домовитись про якість рекомендації (для себе чи, наприклад, знайомого священика). Папа є важливою і впливовою особою, але не є твоїм лобістом. Якщо пробуватимеш домовитись про якусь вигоду чи користь для себе, вплинути на дозвіл, номінацію чи щось типу того, то Папа пошкодує, що подзвонив до тебе.

З. У жодному випадку не стань тим, хто закінчить розмову. Сам Папа повинен визначити момент, коли попрощається з тобою. Отже, якщо хтось з близьких, мама, твоя дружина чи чоловік кричатимуть з кухні «Та закінчуй вже, вечеря вже на столі, поклади вже той телефон!», то цілковито проігноруй їх заклик.

За матеріалами:   http://www.deon.pl