Що таке Фен-шуй і що за ним ховається?
  • Пон, 27/01/2020 - 12:43

Часто ми можемо бачити ці дзвіночки або прозорі трубочки над дверима магазинів. Вони своїм мелодійним дзвоном повідомляють продавців, що зайшов новий покупець. Але чи лише це є їхньою функцією? І чи справді це така невинна річ, як здається на перший погляд?

 

Такі "прикраси" у вигляді ангелів або дзвоників люди часто вішають у себе в домівках. Що вони символізують і для чого служать?

 

Хтось вірить, що саме ці речі приносять в дім гроші, щастя, добробут. Наївна віра, але прихильники цієї філософії, яка називається фен-шуй, справді вірять в допомогу цих предметів. Дуже поширене це явище і серед християн, які навіть і не підозрюють, кого впускають у свій дім і у свою душу. Різного роду фігурки: жаба на грошах, божки з величезним черевом, черепахи і слони, - не є просто прикрасами. Це східна практика, яка напряму пов"язана з орієнтальними релігіями Сходу.

 

Біблія говорить нам: "Нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене". Хтось скаже: "це не боги, а просто фігурки, прикраси", але це не змінює суті і не зменшує небезпеки з боку духовного світу, який діє через ці "іграшки".

 

Віримо ми в це чи не віримо, демони діють, бо ми самі відчиняємо їм двері і запрошуємо в гості. Комусь шкода викинути ці фігурки, бо це подарунок, іншим вони не заважають, а хтось каже, що не вірить в це, тобто ми свідомо залишаємо доступ злим силам у наш дім і не бачимо в цьому чогось поганого чи тим більше небезпечного.

 

Але як християни, ми повинні розуміти, що ніщо в цьому світі не проходить просто так, за все потрібно платити. Невже нам так подобається гнівити Бога? Хіба не знаємо, що Ісус помираючи на хресті за наші гріхи переміг і всіх демонів? А ми добровільно знову кличемо їх до свого життя...

 

ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ, ЯКЩО У КОГОСЬ ВДОМА Є ТАКІ РЕЧІ?
Найперше очистити дім від цих ідолів, але не так, що комусь це віддати, а розбити їх на шматки або спалити, якщо це можливо. Потім всією родиною зробити відречення від впливу духів, які є за цим, посвятити свій дім і життя Ісусу Христу. А надалі оберігати себе від подібних гріхів, щоб диявол не міг знову повернутись на територію, яка тепер належить Богові.

 

Не те, як розміщені меблі чи інші предмети у домі приносить щастя і мир, а лише наша любов до Христа і покаяння.