Що закидають Папі в машину
  • Птн, 09/08/2013 - 00:42

Їдучи в папамобілі, Франциск не тільки вітає і благословляє, а й ловить різні подарунки, які йому вкидають просто до автомобіля.

Це постійно відбувається у Ватикані, але і під час Всесвітнього Дня Молоді у Ріо джип був чотири рази наповнений різними предметами – повідомляє організатор папських подорожей Альберто Гасбаррі.

Папі закидали футболки, кепки, шалики, м’ячі, квіти, бандани, фотографії, листи, малюнки, вервички і навіть єпископський перстень (невідомо, однак, чи його загубив хтось з єрархів, чи цей виготовили спеціально як презент для Папи).

Подарунки поділили між Архиєпархією Ріо де Жанейро і Ватиканом, частина з них залишиться в Папи як пам’ятка про подорож, а більшість предметів одягу роздадуть бідним. М’яч і футболку, отримані в Ріо, Папа залишив перед іконою Матері Божої Salus Populi Romani в Римі одразу по прильоті з Бразилії.

Подарунки, які Папа отримує у Ватикані, сортують. Деякі з них навіть поміщають в Ватиканські Музеї, а одяг і продовольство відправляють до римського Карітасу, притулку сестер місіонерок любові у Ватикані для бездомних  і до педіатричної лікарні, якою опікуються сестри шаритки.

Одного разу Папа сам використав свій подарунок. Під час загальної аудієнції в середині червня у спекотний день йому подали поцілувати хлопчика з неприкритою головою. Тоді Папа попросив охоронця затриматися, знайшов у джипі зелену бейсболку і одягнув на голову хлопчикові.

За матеріалами: http://info.wiara.pl