Щоб без перепон провести гей-парад у Варшаві, його організатори назвали «Київським»
  • Втр, 21/06/2022 - 12:07

Вимоги надати одностатевим парам привілеї для подружжя з правом усиновлювати дітей, запровадити в школах і садочках сексуальну освіту, надавати безплатну контрацепцію, та узаконити аборти за бажанням до 12 тижня вагітності, ліквідувати т.зв. спротив совісті – такого типу політичні постулати звучатимуть під час варшавського т.зв. «Параду рівності». І хоч вони суперечать польській конституції, критики повинні мовчати, бо організатори назвали цей захід «Київський парад рівності у Варшаві». А хто не хоче підтримати Україну, той…

На проблему звернув увагу представник організації «Ordo Iuris» Єжи Кваснєвські. Як він зазначив, варшавський парад пройде вулицями міста найближчої суботи і на ньому лунатимуть політичні гасла, що суперечать чинному законодавству. «Цього року організатори хочуть закрити рота критикам, організовуючи цю вульгарну подію як «Київський парад рівності у Варшаві», - зазначив він.

Окрім зазначених вище постулатів, «головною метою організаторів є, як завжди, поступове звикання поляків до вульгарності та розбещеності в публічному просторі», - наголосив п. Кваснєвські.

За його словами, риторика і вимова «веселкових маніфестацій» щороку стає більш вульгарною та агресивною. «Ще у 2015 р. організатори усунули з параду варшавську активістку ЛГБТ за те, що вона оголилась під час маніфестації. А в 2021 р. вже нікому не перешкоджало садомазохістське кріплення матері на очах у дітей», - зауважує він.

Варто додати, що у Польщі постійним елементом парадів активістів ЛГБТ є також примітивні напади на католиків і осквернення найсвятіших символів християнства. «Ми ще досі боремось за покарання учасників параду рівності з Ченстохови і Ґданська, які провели блюзнірську процесію імітації Божого Тіла, імітуючи Пресвяті Дари з жіночими геніталіями», - наголосив п. Кваснєвські.

Представники організації «Ordo Iuris Україна» наприкінці травня надіслали листа президенту Польщі Анджею Дуді, в якому висловили спротив щодо пов’язування варшавського параду рівності з маніфестацією українських середовищ ЛГБТ, визнаючи такі дії за провокацію.

Тим часом триває боротьба, а правдивою метою «гендерних ідеологів є побудова тоталітаризму, в якому ствердження очевидного факту, що існує дві статі буде визнаватись за мову ненависті і жорстоко каратись».