Щоб були покликання, потрібно дбати про сім’ї – кардинал Сара
  • Чтв, 28/04/2022 - 12:40

Якщо потрібно подолати кризу покликань, слід дбати про сім’ї. Про це говорив кардинал Сара під час відвідин французької єпархії Нантес. 

Церква у цій країні вже кілька десятків років бореться з проблемою недостачі священників. Нових покликань не може бути, якщо християнські сім’ї не мають дітей або не створюють умов, за яких молодь могла б почути голос Бога, якщо не вчать їх молитись.

На думку кардинала, дуже важливо, щоб у цій кризовій ситуації священники уникали надмірного активізму, а краще дбали про живі відносини з Богом. «Щоб чинити добро, слід черпати з Того, Хто є джерелом усілякого добра, бо в іншому випадку ми швидко вичерпаємось», - сказав кардинал Сара.

«Багато священників вважають, що потрібно займатись багатьма справами: слід бути діяльним, аніматором, постійно бути в русі. А я вважаю, що у нашому житті бракує місця для молитви, тобто для Господа Бога. І цьому сприяють обставини. Бо нас є занадто мало, а парафій для служіння – багато. І це все схиляє нас до активізму. А в той же час священник є, перш за все, не для того, щоб щось робити, але щоб бути священником, бути як Христос, бути Христом. І цього достатньо, бо тоді люди прийдуть до нас. Бо ми будемо просякнуті Божою присутністю, з нас «битиме» Його присутність. Якщо священник молиться, то люди знають, що він зустрів Бога, вони це бачать. І тому горнуться до нього, просять про пораду, духовний провід. Бо люди потребують цього, а не лише матеріальних речей. Тим часом існує загроза, що ми забудемо про те, що найважливіше – про Господа Бога», - зазначив він.