"Щоб побороти корупцію потрібно навернутися до Бога..." - Глава УГКЦ
  • Нед, 07/12/2014 - 15:23

Господь – джерело життя. І все те, що Він дає людині є засобами для того, щоб цей дар життя розвивати. Ми повинні розуміти, що живемо для того, щоб пізнавати Бога. Бо яка користь людині від того, якщо вона завоює цілий світ, підкупить усіх політиків і чиновників, а сама продасть себе, свою душу , життя і своє власне майбутнє?

Про це сказав у проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії Глава УГКЦ Блаженншіий Святослав 7 грудня в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ в Києві.

У своєму проповідницькому слові Глава Церкви заторкнув тему корупції: «Господь дав людині за допомогою органів чуття можливість відразу впізнати зіпсуту річ. Навіть маленька дитина за допомогою запаху, смаку та нюху розпізнає зіпсуту їжу. Корупція – смертоносна біда, яка нищить ту особу, яка споживає такого типу продукт». За його словами, причина усякої корупції полягає в тому, що людина живе так, ніби Бога не існує. «Скорумпована людина, яка відкидає Божу присутність у своєму житті, привласнює собі землю, свою країну і починає використовувати інших людей, як засіб свого життя. Не отримуючи свого життя від Бога вона починає споживати і забирати життя у всього того, що її оточує», - пояснив проповідник.

На його погляд, щоб побороти корупцію, найперше, потрібно навернутися до Бога: «Коли людина покине власну надію, яку покладає на достатки і майно, місце у суспільстві, а навернеться до Бога, тоді вона поборе корупцію у власному серці. Будьте певні: в скорумпованому суспільстві все – зіпсуте. Сім’я, міжлюдські стосунки…Остаточно це призведе до смерті».

Наприкінці Блаженніший Святослав закликав любити і робити добро. Тільки так ми усунемо корупцію.