«Щоб ви були добрими духовними воїнами», - владика Дмитро (Григорак) до випускників ЧДКА ім. свщм. Г.Хомишина
  • Нед, 07/06/2015 - 10:47

Владика Дмитро (Григорак) уділив чин нижчих свячень випускникам ЧДКА ім.Г.Хомишина у катедральному Соборі  Верховних Апостолів Петра і Павла 1 червня  2015 року Божого. Відбувся постриг на читця, співця і свічконосця.

Молоді юнаки в білих  стихарях зі свічками в руках  нагадували Божих воїнів миру, які маючи чисті серця,  прагнуть ділитися внутрішньою чистотою душі зі всіма. Єпарх Бучацький привітав випускників і побажав їм : «Бути добрими воїнами Христовими, бо  у теперішній час є подвійна війна: одна на Сході нашої Держави, а друга  - у наших душах між  добром і злом. Саме тому, Господь вибирає молоді серця, повні енергії, собі до помочі. Постійно потрібно робити вибір між добром і злом»,- зауважив єпископ.

Опісля, біля пам’ятника Блаженного священномученика Г. Хомишина Преосвященний владика вручив дипломи із кваліфікацією дяк-регент,катехит. Цьогоріч  четверо студентів закінчили навчання в Академії, отримавши дипломи з відзнакою. Дясять із чотирнадцяти випускників стаціонарного відділення , пильно вслухаючись у голос власного сумління, почули голос Христа    і розпізнали покликання до священства.

Отець-ректор Д. Подоба на святковій трапезі, звертаючись до батьків, подякував їм за те, що  довірили на цих три роки своїх дітей  не тільки з метою навчання а й виховання. «Бо саме тут, завдяки відповідній християнській формації, у навчальному закладі закритого типу, молодий юнак вчиться послуху, практичної любові  до Господа і  до ближнього. Будучи далеко від батьків, дорослішає і вчиться приймати самостійні рішення. Академія для багатьох стає колискою покликання».

Також студенти приготували невеличкий духовний концерт для присутніх, в якому пригадали перші свої кроки духовного зросту ,випробування, моменти із  студентського життя, які найбільше запам’яталися,  представили у гумористичному стилі.