«Щоб зустріти Бога, потрібна тиша», - кардинал Сара
  • Суб, 27/05/2017 - 12:40

В середу 24 травня, відбулася презентація нової книжки кардинала Роберта Сара. Автор зазначив, що не лише Церква потребує тиші, але й сам акт перебування в тиші і слухання Бога є у свій спосіб ефективним.

«Часто чуємо, що ми повинні говорити, ми повинні щось робити, ми повинні діяти; але тиша є актом адорації, це акт доброти, тому вона не полягає в тому, щоб робити щось ефективне», - зазначив кардинал Сара, префект Конгрегації Богослужіння і дисципліни Таїнств.

«Тиша сама по собі є дуже ефективною. Вона дає можливість побачити себе, послухати себе, послухати Бога», - сказав кардинал. Він пояснив, що написав книгу «Сила тиші: Проти диктаторства шуму» тому, що «нам потрібна тиша, не лише по відношенню до літургії, але й для того, щоб почитати книгу, послухати музику».

«Для того, щоб відпочити, людині потрібна тиша», - продовжив він, - «а тиша допомагає зазирнути всередину себе самого».

За його словами, люди зараз перебувають у дуже «незручній» ситуації. «В нашому житті ми не маємо тиші, від початку дня аж до останніх його годин. Ми слухаємо чутки, новини, радіо, телефони. Однак ми потребуємо тиші, щоб зустріти Бога і щоб мати людське життя. Людина потребує бути в тиші».

«Коли творіння знає як увійти в тишу, Бог дає почути свій голос», - говорив кардинал Сара.- «Якщо хочемо побороти сучасні проблеми і замішання в світі та Церкві, то мусимо молитись», інформує CNA.

Варто зазначити, що німецькомовне видання книжки кардинала Сара є унікальним, оскільки містить передслово, яке написав Папа-емерит Бенедикт XVI.