Щонайменше 60 християн в Ірані перебувають у в'язницях за віру
  • Втр, 15/07/2014 - 14:24

Організація під назвою "Middle East Concern" повідомила про щонайменше 60 християн, які містяться у в'язницях Ірану тільки тому, що є послідовниками Христа. Роберт Дункан представив міжнародній християнській ініціативі "Open Doors" чинники, які ведуть до цієї ситуації. По-перше, уряд вважає деякі релігійні спільноти загрозою для національної безпеки. Лідерів так званих "домашніх громад" (християни, які з причини переслідувань збираються в приватних будинках) арештовують і карають в першу чергу, а під час поліцейських облав всіх членів спільнот беруть під варту для допиту. У багатьох випадках  ці люди підписують заяву, в якій зобов'язуються припинити будь-яку християнську діяльність. На момент допитів їх часто перевозять в невідомому напрямку. Все це робиться без присутності адвокатів. Їхні сім'ї нічого не знають про місцезнаходження своїх близьких. Книги, комп'ютери, мобільні телефони конфісковують, іноді забирають все майно. Церкви і християни перебувають під постійним і повсюдним контролем.
 
Адвокатська допомога для християн в Ірані не є нормою. Буває, що юристам погрожують і навіть заарештовують. Це стало частим явищем, особливо, останнім часом. Якщо християн випускають під заставу, вони отримують від влади розпорядження покинути країну. Важко очікувати справедливого рішення від так званих революційних судів.

 В'язниці в Ірані, як правило, переповнені, і фізичне і психологічне насильство, навіть тортури, на порядку денному. Недостатня медична допомога або її повна відсутність призводять до ослаблення засудженого, як було у випадку пастора Саїда Абедіні. Після звільнення з в'язниці християни перебувають під контролем. Часто це поєднується з погрозами і повторними арештами в разі подальшої християнської діяльності.

Міжнародна християнська ініціатива "Open Doors" закликала до молитви за іранських християн, які мають мужність і силу говорити про Ісуса у важких умовах переслідування.