Щонайменше, 70 тисяч християн було вбито за віру в 2013 р.
  • Втр, 31/12/2013 - 12:30

Щонайменше, 70 тис. християн було вбито за віру в 2013 р., стверджує італійський соціолог Массімо Інтровіньє в інтерв'ю Радіо «Ватикан».

Згідно торішньої статистики, 100 тис. християн було вбито в 2012 р. Нинішня ситуація не стала менш драматичною.

Переслідування християн в Африці не включені в статистику, оскільки тут головним мотивом переслідування є найчастіше приналежність до етнічної групи, а не релігійної спільноти. Суперечливі дані з африканського континенту потребують додаткових досліджень. Зокрема, необхідно відповісти на питання: Убиті в Конго і Південному Судані християни є жертвами переслідувань за віру чи ні? Відомий статистик Тод Джонсон відповідає на це питання ствердно. Массімо Інтровіньє, однак, поки не включив дані по Африці до звіту. Остаточний варіант документа вийде на початку 2014.

Доповідь уряду США по глобальній ситуації з свободи віросповідання, відзначає в числі найбільших порушників такі країни як Бірма, Китай, Еритрея, Іран, Північна Корея, Саудівська Аравія, Судан і Узбекистан.

У найнебезпечніших для християн країнах нічого не покращилось в останні роки, вважає Інтровіньє. «Я думаю, найгіршим місцем залишається Північна Корея. Причина в тому, що християн тут вбивають довільно, але завжди з обвинуваченням у тому, що вони християни», - заявив соціолог.

Вкрай складно йде справа з співіснуванням релігійних громад в таких країнах, як Нігерія, де, незважаючи на те, що уряд докладає серйозних зусиль для поліпшення ситуації, це не приносить потрібних плодів.

Массімо Інтровіньє згадав також про переслідування християн в західному світі, де певні сили хочуть витіснити релігію з суспільної сфери в приватну.

Джерело: www.sedmitza.ru