Щорічне молодіжне паломництво в Мексиці. 32 тисячі юнаків та дівчат моляться за мир
  • Втр, 28/01/2014 - 15:38

«Братерство і мир – це протиотрута проти соціального зла, яке руйнує життя, сім’ї та підприємства», – наголосив архиєпископ Крістоф П’єр, Апостольський Нунцій у Мексиці, промовляючи до понад тридцяти двох тисяч молодих людей, зібраних з нагоди щорічного молодіжного паломництва, яке проводиться на гору Христа-Царя в Ґуанахуато, міста в центральній частині Мексики.

«Дай, о Господи, мир Твоєму людові!» – закликав архиєпископ П’єр, який очолював Святе Месу, в якій співслужили 3 єпископи та десятки священиків з усієї країни. Апостольський Нунцій закликав прочан не бути байдужими перед обличчям соціальних несправедливостей та з християнськими цінностями вийти назустріч серйозним проблемам, з якими бореться країна, як от з організованою злочинністю, відмиванням грошей, проституцією, торгівлею людьми та насильством. Він наголосив, що тому, що «маємо спільного Небесного Отця, можемо будувати серед нас братерство, а саме цього бажає від нас Христос. Братерство – це основа і шлях, що провадить до миру».

Під час богослуження згадано Хуана Боско та Сезара Фернандо – двох юнаків, вбитих під час паломництва 1975 року, та кардинала Хуана Посадас Окампо, вбитого 1993 року. Висловлено солідарність єпископові Міґелю Патіньйо Веласкесу, який прилюдно викрив насильство з боку кримінальних банд, якого зазнає населення штату Апацінґан.

Віктор Ґутієрес координатор руху «Свідчення та надія» підкреслив, що ХХХІ молодіжне паломництво цього року присвячене молитві за мир і відбувалось під закликом: «Задля миру залишімо власний слід» У молодіжній прощі взяли участь юнаки й дівчата з різних мексиканських штатів, які на останньому етапі паломництва пішки проходять 14 кілометрів гірського шляху до статуї Христа-Царя, заввишки 20 метрів, що височить на вершині гори 2600 метрів над рівнем моря. Національне мексиканське молодіжне паломництво проводиться вже понад 100 років, адже 1914 року єпископи Мексики посвятили країну Христові-Царю.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va