Щорічний pro-life конкурс для молоді проходить в Польщі
  • Чтв, 24/03/2016 - 15:16

1 300 осіб взяли участь в пролайф конкурсі для молоді «Допоможи врятувати життя беззахисному», - повідомила Польська асоціація по захисту людського життя.

З 2004 року кількість учасників склала 10 тисяч. Переможців оголосять 2 квітня під час XXXVI паломництва захисників життя до Ясної Гори.

Метою конкурсу «Допоможи врятувати життя беззахисному» є формування у молодих людей поваги до життя від зачаття до природної смерті.

«Участь в таких конкурсах допомагає молодим людям поглибити знання, шукати невисловлені факти, пов'язані з такими болючими питаннями, як аборти, in vitro або евтаназія», - зауважують організатори конкурсу.

Допитливість молодої людини, за словами організаторів, «зміцнює в них повагу до людського життя».

Конкурс розрахований на молодь у віці від 14 до 19 років. В його дванадцятому сезоні взяли участь 1 300 молодих людей з усієї Польщі.

Як і щороку, конкурс проводиться в трьох номінаціях: літературній (вірш, розповідь, повість, репортаж), пластичній (плакат, графіка, живопис, фотографія, монтаж, демонстрації шкіл і парафій) і мультимедійній (інтернет-сторінка, відео, радіопрограма, комп'ютерна мультимедійна програма).